Kas toidulisandid sobivad lastele?

Soome_tervisetooted_Kas_toidulisandid_sobivad_lastele

Kas toidulisandid sobivad lastele?

Lastele mõeldud toidulisandeid kohtab turul üha sagedamini ja nii mõnelgi lapsevanemal võib tekkida küsimus nende vajalikkuses, kas neist reaalselt kasu ka on.

Tasakaalustatud ja tervislik toitumine tagab lastele üldiselt kõik nende toitumisvajadused. Siiski on uuringud näidanud, et on mõningaid ained, millest on toidulisandina lastele kasu.

OOMEGA-3

Kas pilt lusikatäiest kalaõlist toob sinus esile mälestusi? Kalaõli kasulikkus tervisele on olnud teada juba mitu põlvkonda. Neid teadmisi ei ole uuringud kõrvale heitnud – pigem räägitakse neist rohkem kui kunagi varem.

Oomega-3 rasvhapped on lastele olulised eelkõige aju arenguks. Oomega-3 rasvhapped on head ka silmadele ja südamele. 

Vähestes peredes süüakse rasvast kala vastavalt kehtivatele toitumisnormidele, ehk siis vähemalt kaks korda nädalas. Sellisel juhul on oomega rasvhapete võtmine toidulisandina igati õigustatud.

Kvaliteetset kalaõli sisaldav toidulisand on ohutu valik ka selle puhtuse osas. Näiteks  on kasulik teada, et oomega rasvhapete kapslid, mis sisaldavad ka E-vitamiini, säilivad kõige paremini ega rääsu.

Soome Tervisetoodete Omega 3+ kalaõli kasulikud mõjud

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) kiitis heaks järgmised Omega 3+ Family koostisosadega seotud tervisealased väited. See tähendab, et iga väidet toetavad tõestatud teadusuuringud.

Vähemalt 100 mg DHA (dokosaheksaeenhape) päevas:
– Aitab kaasa kuni 12 kuu vanuste imikute normaalsele visuaalsele arengule

Vähemalt 250 mg EPA -d (eikosapentaeenhape) ja DHA -d päevas:
– Võib aidata kaasa südame normaalsele talitlusele
– DHA tarbimine aitab kaasa loote ja rinnapiimatoidul imikute normaalsele aju arengule
– DHA  tarbimine aitab kaasa loote ja rinnapiimatoidul imikute silma normaalsele arengule.

Soome Tervisetoodete Omega 3+ kalaõli kapslitega saad tutvuda siit.

Omega 3+ Sertifikaadid:

Omega 3+ on saanud rahvusvaheliselt tunnustatud viie tärni IFOS sertifikaadi, mis antakse välja rangete laboratoorsete testide põhjal. Partiipõhine sertifikaat garanteerib toote madala oksüdatsioonimäära (TOTOX väärtused) ja ka raskmetallide madala taseme kadu.

Sertifikaatidest saad lähemalt lugeda siit.

Soome_tervisetooted_vitamiinid_lastele

Põhjamaades sügisest kuni kevadeni  veedetakse palju rohkem aega siseruumides. Isegi kui ollakse õues, siis ei saada päiksest piisavas koguses D-vitamiini, sellepärast ongi oluline pimedal ja külmal aastaajal võtta D-vitamiini kapsleid. 

Soome Tervisetoodet tegevjuht ja vitamiini tark soovitab: “D-vitamiini tilku soovitatakse anda juba imikutele. Olenevalt pere toitumisest võib üsna varakult soovitada ka multivitamiini, kuid seda tuleb arutada professionaalse toitumisspetsialisti või arstiga. Alates 2. eluaastast soovitaksin D-vitamiini ja oomega-3 kapsleid (näritavaid, kui lapsel on probleeme kapsli alla neelamisega).”

Loe, Tuomase täispikka artiklit vitamiinide kohta siit.

D-VITAMIIN

Inimese nahk toodab päikse käes viibides D-vitamiini – nii võib suvisel ajal vajaliku koguse väga lihtsasti kätte saada, eriti kui lapsele meeldib õues mängida. Kui päevad muutuvad lühemaks ja pimedamaks, siis päiksevalguse hulk väheneb ja D-vitamiini varud kehas hakkavad ammenduma.

D-vitamiin on oluline immuunsüsteemi säilimiseks lastele, aga ka tugevate ja tervete luude arenguks.

Talvisel ajal veedetakse palju rohkem aega siseruumides, näiteks kooli tõttu, ja nahk ei puutu päiksevalgusega kokku nii nagu suvekuudel. Selle aja jooksul ei tooda organism ise D-vitamiini piisavalt, mistõttu on seda vaja toidust hankida. Toidulisand on siinkohal lihtne viis tagada piisav D-vitamiini tarbimine aastaringselt.

D-vitamiini kasulikud mõjud

  • Aitab kaasa kaltsiumi ja fosfori normaalsele imendumisele/ärakasutamisele.
  • Aitab kaasa normaalsele vere kaltsiumisisaldusele.
  • Aitab hoida luid normaalsena.
  • Aitab hoida lihaste talitlust normaalsena.
  • Aitab hoida hambaid normaalsetena.
  • Aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele.
  • Osaleb rakujagunemise protsessis

Loe, pikemat D3-vitamiini kohta siit.

Jaga:

Meie hoolime Sinu tervisestKui soovid saada eksklusiivseid pakkumisi, lugeda meie toodete ja tervislike eluviiside kohta, siis liitu meie uudiskirjaga.

Rohkem infot